Happy birthday to me - Reisverslag uit Phoenix, Mauritius van nadiavisser - WaarBenJij.nu Happy birthday to me - Reisverslag uit Phoenix, Mauritius van nadiavisser - WaarBenJij.nu

Happy birthday to me

Door: Nadia

Blijf op de hoogte en volg

15 Oktober 2008 | Mauritius, Phoenix

Allereerst, sorry dat het (alweer) zolang heeft geduurd! Ik gebruikte het draadloze persoonlijke internet van mijn collega Tracy, maar omdat ze momenteel geen geld heeft om de rekening te betalen is ze afgesloten (tja, dat soort dingen gebeuren hier..) en ik heb nog steeds geen computer op mijn werk! De ICT kerel heeft al wel een account voor me aangemaakt maar de computer is er nog niet/nog niet geïnstalleerd (“maybe next week...”), het is en blijft Afrika hier! Dus nu zit ik af en toe in het laboratorium, waar de wijn wordt getest, omdat daar ook het kantoor van de ICT kerel is, of ik mag snel even mijn mail kijken op het kantoor van de accountant Sam. Sam is vorige week aan de slag gegaan nadat de vorige accountant ontslag had genomen. Aangezien hij in de UK woonde maar terug is om voor zijn zieke moeder te zorgen spreekt hij super Engels en kan hij me dus makkelijker alles uitleggen.

Gisteren was mijn verjaardag! Natuurlijk was iedereen hiervan op de hoogte en het was dan ook een geweldige dag!! Iedereen bedankt voor de felicitaties!!

’s Ochtends had Stefan stiekem de deur opengemaakt en kwamen Froukje en Willemijn me even feliciteren voordat ze naar hun werk gingen. Toen ik op mijn werk de receptie binnenliep begonnen Veronique en Jennifer meteen te zingen en werd ik door iedereen gefeliciteerd. Eenmaal boven gekomen stond er een fles vanille rum op mijn bureau, kadootje van Sam. Ik heb eventjes gewerkt en toen was het roti tijd, dus ik samen met Tracy roti halen.. Komen we terug boven is mijn bureau omgetoverd in een Assepoester tafel met een taart met kaarsjes en ging de hele afdeling voor me zingen! Check vooral de foto’s met mijn coole bril en hoedje! ;)

Karine had een taart gebakken, erg lekker!! Het is hier namelijk gebruikelijk dat je niet trakteert als je jarig bent, maar juist eten krijgt. Maar na de twee roti, gateau patate en de taart (met thee uiteraard) zat ik behoorlijk vol, het was tenslotte pas kwart over 9! Vervolgens met Sam de vernietiging van een aantal niet meer te verkopen flessen bijgewoond, dat gaat hier gewoon met blote handen en een hamer. Toen ik toen in de shop was kreeg ik van de meiden daar te horen dat ik ’s middags even langs moest komen..

Toen was het alweer tijd voor de lunch, ik mocht absoluut niet weg want er was iets gepland.. briani, een rijstgerecht! ‘The Girls’ (van de accounting department) gingen het halen en toen hebben we heerlijk gegeten met z’n allen op kantoor! Natuurlijk zaten we met z’n allen het eten maar naar binnen te schuiven (waarna je Pepsi cola schijnt te moeten drinken, wat we dus ook hebben gedaan) en we voelden ons moe maar voldaan. :)

Ik moest even wat doen in de shop en toen ik daar aankwam werden er handen vol confetti over me heen gegooid en werd er weer voor me gezongen! De meiden van de shop hadden een erg lief kaartje voor me geschreven en ik kreeg een kadootje, een jurkje en een broek (zie foto) die ik dus ook meteen even moest passen. Vervolgens kreeg ik van shopkeeper Stephan een fles Robby Bubble, kinder champagne, volgens mij een stille hint! ;) Met hen ook nog eventjes 2 cake’s naar binnen gewerkt en toen was het alweer thee tijd met The Girls, en dus tijd voor nog een stukje taart van Karine.. pffff honger zal ik hier niet lijden hoor!
Overigens bleef iedereen vorige week vragen of ik dinsdag en woensdag zou komen werken, misschien is het hier gebruikelijk om de dag na je verjaardag later te beginnen! ;)
Na al het gedoe nog snel even geleerd hoe ik een factuur moet maken in het Franse systeem en toen mocht ik al weer naar huis! Thuisgekomen lag er een tekening van de Franse onderbuurjongen voor de deur met ‘Appy Beursday Tou Yoo Nadia’! Zaterdag vier ik mijn verjaardag met jawel, voor het eerst in mijn leven, een BBQ in de tuin.

’s Avonds nog wat gegeten en gedronken met de Nederlanders, van hen heb ik een duikles kado gekregen! :) Hoe en wat is nog onbekend, maar dat komt helemaal goed! Ook nog even door de Franse onderburen overgehaald om toch nog even wat te komen drinken, was ook erg gezellig!

Dan nog even de afgelopen tijd. Een paar weekenden terug zijn we op een BBQ geweest van iemand die we via via kennen, een Mauritiaan, en het was duidelijk dat het hier meer om het drinken gaat dan om het eten! Ik ben wezen winkelen in Port Louis met Timothy en mijn collega Tracy, daarvan heb ik ook wat foto’s geplaatst. (Marlon, let op de naam van de winkel aan de rechterkant! ;)) Verder gaat alles gewoon zijn gangetje, van maandag tot vrijdag werken we en in het weekend vieren we feest! Heerlijk! Ik ben ondertussen al behoorlijk bruin en de stukken dat ik vervel zijn niet eens meer blank, dus het komt helemaal goed! Volgend weekend hebben we bedrijfsuitje zonder de managers en in november met de managers, maar daar horen jullie dan nog wel over.

Op 28 oktober is het Indiase feest van het licht, weer een public holiday (en dus lekker vrij) en de dag ervoor ben ik uitgenodigd door de meiden van de shop om bij hun te komen eten, ze maken namelijk 7 verschillende soorten Indiase curry die dag! En met kerst moet ik absoluut met ze mee doen met lootjes trekken!

Mijn collega’s zijn trouwens doodsbang voor de gekko’s en kameleons hier! Het is al een aantal keer voorgekomen dat iedereen als een gek begon te gillen, ze vinden mij heel stoer dat ik er een foto van durf te maken ;)
Ik hou jullie op de hoogte.
Bizou, Nadia

• 15 Oktober 2008 - 07:01

Huub:

Nadia, ik persoonlijk vind dat het begrip "die ICT kerel" zo negatief overkomt. heb je een probleem met die man?

• 15 Oktober 2008 - 18:34

Ivon:

jij hebt het goed daar!

WOW

• 15 Oktober 2008 - 19:02

Lian!!:

Ah,, das echt wel meer assepoester dan ik dacht toen je het vertelde hoor :) nice!

En die bril fantastisch! Wel mee naar nederland nemen he! Kun je hier ook gebruiken :)

Fix dat internet maar ff snel :) Maar ben voorlopig tevreden met je foto's hoor :)

Dikke Kus

• 16 Oktober 2008 - 15:21

Marlon:

Vind de foto's helemaal geweldig!!! Heb nog nooit een eigen shop gehad, joepie! (wat verkopen ze daar eigenlijk?) Die bril staat je echt super ahum...maar helemaal leuk dat je collega's zo lief je verjaardag meevieren!!! Tja en dan een barbeque in de tuin... moet helaas eten nu. Laat later wel weer berichtje achter!
    Heb je al iets gehoord over het cadeau van Lian en mij? Of is het nog een groot raadsel???
    Miss ya liefs

• 20 Oktober 2008 - 15:08

Larissa:

Hoi!

Je kent mij niet, maar mijn vriend zit momenteel voor 6 maanden in Mauritius. Sinds een paar weken volg ik jouw web-log en net las ik dat je afgelopen zaterdag je verjaardag vierde met een bbq. Laat mijn vriend nou net afgelopen zaterdag naar een verjaardag met bbq geweest zijn, dat moet jouw verjaardag dan wel geweest zijn denk ik?! (nog gefeliciteerd trouwens!)

Mijn vriend heet Bart en is daar met 2 andere jongens, Vincent en Jeffrey. Ken je ze? Ben benieuwd!

• 21 Oktober 2008 - 19:02

Liannnn:

Schat! Waar blijven de foto's van de bbq? Was het een geslaagd feestje? Ben benieuwd? Heb weer een leuk weekend gehad :) Zaterdag bill's, gister Marco! Onee dat was al geen weekend meer ;)!!! Ik had stevie opdracht gegeven om een stukje te schrijven voor de terugkomdag! Geef jou daar nu ook opdracht toe ;) moeten namelijk ervaringen uitwisselen maandag en dat kan niet zonder die van jullie ;) haha!

dikke kus van mij!

• 24 Oktober 2008 - 14:05

Fritsie:

heeey, doosje, zo te zien is alles goed daar.(op je pc na dan) We hebben je kaartje ontvangen. vooral de afzender was leuk. Hoe kom je bij die naam?? ;) Nou je hoort weer snel van ons. dikke X