Bonne Annee!
Door: Nadia
12 Januari 2009 | Mauritius, Flic en Flac
We zijn ’s ochtends vroeg naar Grand Baie gegaan om daar de catamaran te pakken. Die heeft ons voor Ile de Gabriel gebracht, waar we konden snorkelen en zwemmen. Na een barbeque op de boot zijn we verder gevaren naar een ander eiland, waar we voor de kust konden snorkelen. Dat was echt supermooi! Omdat het heel zonnig was, was het water knalblauw en had het koraal hele mooie kleuren! En ook de vissen!! De details van de catamaran zelf zal ik je besparen, aangezien we geen ontbijt hadden gehad en de crew geen ontbijt had.. (en de drank is inclusief, dus dan weet je het wel.. ;)) De meesten zijn die avond in Grand Baie gebleven om daar te gaan stappen maar ik ben naar een collega gegaan en met hem naar Shout, waar we met meer collega’s hadden afgesproken. Verder het weekend rustig aan gedaan, omdat 1 en 2 januari hier nationale feestdagen zijn en het weekend daarna kwam was Flic en Flac overspoeld met Mauritianen die vakantie vierden (het is hier hartje zomer...). Het strand stond vol met tentjes en ik voelde me af en toe de enige toerist hier!
Maandag naar Port Louis geweest, naar het nationale museum. Ik kan natuurlijk niet 5 maanden op Mauritius zitten en niet de dodo bezoeken! Ook ben ik naar de kerk van pere Laval geweest, een heilige. Daar een kaarsje gebrand en rondgekeken. Mijn bedrijf was gesloten tot 8 januari dus ik had lekker nog vakantie toen de rest al aan het werk was... :P
De studenten die hun zomerbaantje bij ons hadden zijn klaar met werken, maar ik ben nog met ze naar het strand geweest. We hebben hier aan het begin van het jaar wat extreme warmte gehad dus het was niet echt comfortabel!
Woensdag was Carryn jarig en zijn we uit eten geweest en daarna hebben we meerdere drankjes gedaan... kleine drie uurtjes geslapen en donderdag moest ik weer aan het werk, maar de week was gelukkig lekker kort!! Vrijdagavond uitgerust, moet ook gebeuren!! Zaterdag zijn we met collega’s van Stefan naar Ile aux Cerfs geweest, een eilandje in het oosten. We zijn daar eerst met een bootje naar de watervallen gaan kijken. Daarna met een speedboot naar een plateau waar je kon parasailen. Vervolgens naar het eiland gegaan en in de zee gezwommen. Toen gingen we naar een ander deel van het eiland waar we hebben gegeten, gedronken en sega gedanst! Tenslotte naar een verlaten strand waar we watersporten konden doen en van de zon konden genieten! Een superdag op een prachtig eiland!!
Zondag ben ik met een collega en vrienden naar Blue Bay geweest, waar we gingen snorkelen! Er is daar heel erg veel koraal en veel vissen! Dat was ook echt heel mooi! Ik vind het jammer dat ik nog niet heb kunnen duiken! Al met al het hele weekend op bootjes gezeten en nu ben ik dus moe..! We hebben nog maar drie weekenden te gaan hier dus we moeten er zeker van genieten! Ik hou jullie op de hoogte!!
Tot snel, bisou!
Ps. Ik plaats ook nog foto’s bij mijn vorige bericht!!
12 Januari 2009 - 18:14
Lian!!:
Ola Chicka :)
Wat een super foto's echt super gaaf!! Zat nog te twijfelen, skiën of strand maar ik duik toch de kou in ;) haha! Je bent trouwens alle onthullingen nog vergeten te vertellen die jullie mij ebben doorgegeven met oud en nieuw ;) Of waren jullie toen al zo dronken dat je dat niet meer weet ;) haha!!
Meis, geniet van je laatste weken! XX -
21 Januari 2009 - 09:11
Marlon:
Wat een enorme blauwe zee, helemaal super! Kussies -
25 Januari 2009 - 22:53
Rowan:
Geniet nog maar een paar dagen helaas voor jullie van dat prachtige weer voor jullie weer kennis mogen maken met het echte leven en het hondeweer in Nederland:D Ziet er goed uit word gewoon jaloers op jullie:D najah have fun het laatste weekje met stefan (+ vriendin?) en menno! Ik hoor t allemaal wel!
groetjes Rowan